Voor 17:30 besteld, vandaag verzondenAltijd in een sieradendoosjeKlanten beoordelen ons met een 9,6Ook met gravering vandaag verzonden!WATERPROOF JEWELLERY

Wat is graveren?

meisje draagt gouden sieraden mix van finaste

In onze webshop vind je een ruime collectie aan graveerbare sieraden. Al deze sieraden kun je gratis laten personaliseren door ze te voorzien van een eigen gravering. Hoe bijzonder is het om een sieraad met jouw eigen ontwerp te dragen? Of hoe speciaal is het om een sieraad met een persoonlijke touch cadeau te geven aan één van jouw loved ones? Met een zelf gekozen gravering geef je jouw sieraden een speciale betekenis.

Onze graveerbare sieraden behoren tot onze bestsellers en wij zijn zelf ook he-le-maal into deze betekenisvolle sieraden! Het is zo leuk om telkens jullie ontwerpen voor de sieraden voorbij te zien komen en hiermee aan de slag te gaan. Maar wat houdt dat “graveren” nou precies in en hoe gaat het in zijn werk? In dit artikel leggen wij het je uit!

Wat is graveren?

Graveren is een techniek waarbij je letters, cijfers, tekens of figuren in een bepaald hard materiaal maakt. Wij gebruiken deze techniek om een tekst van jouw keuze in een Finaste sieraad of accessoire te vereeuwigen. Er zijn verschillende manieren om deze techniek toe te passen. Zo kun je met de hand graveren maar ook gebruik maken van een graveermachine.

mix van graveerbare items finaste

Hoe graveren wij?

Bij Finaste maken we gebruik van een laser graveermachine. De laser van deze machine is sterk genoeg om een gravering in het oppervlak van een bepaald item, in dit geval onze sieraden of accessoires, te maken. Dankzij de hitte van de laserstraal wordt het materiaal zo erg verwarmd dat de gekozen gravering zichtbaar wordt in het sieraad. De gravering wordt als het ware op de sieraden gebrand en niet erin gekrast. Hierdoor kunnen de sieraden heel nauwkeurig en gedetailleerd worden gegraveerd. Zelfs de kleinste details kunnen we heel strak graveren, waardoor deze methode uiterst geschikt is voor onze minimalistische sieraden! Het materiaal waarin we graveren is altijd stainless steel.

Voor de laser graveermachine hebben we een speciale ruimte ingericht in ons eigen atelier. De graveermachine wordt voor elk sieraad handmatig ingesteld door één van onze Finaste meiden die hiervoor is opgeleid. Zij stellen de machine zo in dat de gravering mooi op het sieraad past door de grootte en de plek van de gravering te bepalen. Omdat dit per sieraad zal verschillen, ziet elke gravering er anders uit. Dit maakt de graveerbare sieraden juist zo origineel en uniek! Voordat de gravering definitief in het sieraad wordt gemaakt met de laser, controleren we of de gravering mooi op het sieraad staat. De graveermachine projecteert de gravering zoals deze ingesteld staat op het sieraad, zodat we precies kunnen zien hoe de uiteindelijke gravering zal worden. Zijn we helemaal tevreden met de gravering? Dan laten we de graveermachine zijn werk doen. De gravering wordt vereeuwigd in het sieraad! Dat is één van de voordelen van lasergraveren: het resultaat blijft voor altijd zichtbaar en is slijtvast. Na het graveren poetsen we de sieraden altijd mooi op, zodat ze mooi glanzen voordat we ze naar jou verzenden. Natuurlijk ontvang je jouw sieraad met gravering in een mooi sieradendoosje van Finaste!

graveerbare finaste horloges

Wat kost het om jouw sieraad te laten graveren?

LUCKY YOU! Een aantal geselecteerd bestsellers uit onze graveerbare collectie zijn inclusief gravering! Is dat niet het allerleukste aan onze graveerbare sieraden?! Naast dat de gravering voor deze geselecteerde sieraden gratis is, is het bij sommige sieraden ook mogelijk om het sieraad aan twee kanten te laten graveren. Voor €5,- extra graveren wij zowel de voorkant als de achterkant van het sieraad. Zo kun je het sieraad nóg meer voorzien van jouw eigen personal touch! Wanneer je een product bekijkt in onze webshop, kun je meteen zien of de optie om aan twee kanten te laten graveren beschikbaar is. 

graveerbare finaste sieraden

Wanneer heb je jouw graveerbare sieraad in huis?

Ondanks dat het graveren maatwerk is en de laser telkens heel nauwkeurig ingesteld moet worden, kunnen we bestelde sieraden dezelfde dag nog graveren en verzenden! Wanneer je jouw graveerbare sieraad op werkdagen vóór 17:00 bestelt, dan wordt jouw bestelling dezelfde dag nog verzonden! Jouw bestelling wordt dan de volgende dag bezorgd (in Nederland en België)!*


Een sieraad met een door jou gekozen gravering is natuurlijk ontzettend mooi en bijzonder om te dragen. Hopelijk draag jij jouw sieraad met nog meer plezier nu je weet hoeveel vakmanschap en liefde wij in de graveerbare sieraden stoppen! So, time to get personal! Shop hier alle graveerbare sieraden en personaliseer ze met jouw eigen gravering!