Voor 17:30 besteld, vandaag verzondenAltijd in een sieradendoosjeKlanten beoordelen ons met een 9,6Ook met gravering vandaag verzonden!WATERPROOF JEWELLERY

Inspiratie voor de mooiste earparty!

meisje met blond haar draagt gouden earparty

Wat is een earparty

Wat is een earparty? Een earparty is dus letterlijk een feestje van oorbelletjes in je oor! Het is een ware trend geworden om oorbelletjes met elkaar te mixen en matchen wanneer je meerdere gaatjes in een oor hebt. Je kunt al jouw oorbellen met elkaar combineren en echt fout zit je nooit. Maar bij een trend waarbij alles mag, kan het soms lastig zijn om de juiste oorbelletjes voor jouw earparty te kiezen. Daarom geven we jou in dit artikel tips over hoe je de PERFECTE earparty creëert en zorgt voor een ‘geslaagd’ feestje in jouw oren! :-) Deze tips dienen natuurlijk slechts ter inspiratie. Iedereen heeft een eigen smaak en hoe jij je oorbellen ook draagt, volgens ons is elke earparty de Finaste [fi-nas-te (zweeds) - de mooiste]! 

Stijl van je earparty

Voor jouw earparty is het belangrijk om vooraf te bepalen voor welke look je wilt gaan. Wanneer je een basic outfit draagt of bijvoorbeeld naar een feestje gaat, kan een opvallende earparty erg leuk zijn en jouw outfit helemaal af maken. Een rustigere look past weer beter wanneer je naar school of naar het werk gaat. Het is dus belangrijk om van tevoren te bedenken wat je wilt uitstralen. Dit kan een opvallende of subtiele uitstraling zijn of juist iets daar tussenin. Dit brengt ons op de volgende drie stijlen van earparty’s: een minimalistische, casual en statement earparty.


Minimalistische earparty

Een minimalistische earparty is subtiel en fijntjes. Deze earparty bestaat uit basic oorbellen zoals stud oorbellen en klassieke oorringetjes. Je houdt je oorbelletjes zo klein mogelijk maar een oorringetje met een subtiele hangertje tussendoor kan zeker. Met een minimalistische earparty ben je verzekerd van een mooie fashionable look!

Casual earparty

Een casual earparty bestaat uit enkele simpele items gecombineerd met net wat meer opvallende items. Bij deze earparty combineer je oorbellen met verschillende vormen en groottes met elkaar. Het mag allemaal net wat opvallender dan bij de minimalistische look maar de casual earparty bevat geen oorbellen die heel erg groot zijn of veel aandacht trekken. Ga bijvoorbeeld voor oorbellen met een hangertje of oorringetjes met een printje, structuur of een net wat grotere hoop. Als je deze met elkaar combineert of een paar basic oorknopjes erbij draagt, ben je verzekerd van een geslaagde casual earparty! Deze stijl past bij elke outfit.


Statement earparty 

Een statement earparty bevat echte eyecatcher statement oorbellen. Let er wel op dat je kiest voor één paar eyecatchers en deze verder combineert met medium of kleine oorbellen zodat het niet te druk in je oren wordt. Soms hoef je er zelfs geen andere oorbellen bij te dragen omdat één opvallend paar oorbellen al voor genoeg statement kan zorgen! Durf jij het aan om jouw earparty in deze stijl te dragen en te zorgen voor een fashion statement? De statement earparty is de perfecte match met jouw party en festival outfits! 

Kleur van de earparty

Goud met goud, zilver met zilver, alleen rosé goud of misschien zelfs goud met zilver?! Sieraden van dezelfde kleur met elkaar mixen en matchen zorgt altijd voor een fashionable look. Maar ook een combinatie van gouden en zilveren items zie je steeds vaker. Tegenwoordig is niks meer not done en mag je alle kleuren met elkaar combineren. Zolang jij je er goed bij voelt, is iedere combinatie die je maar leuk vindt mogelijk! Toch kun je de kleur van jouw sieraden het beste af laten hangen van de eerdere stijl die je hebt gekozen. Wil je bijvoorbeeld voor een statement look gaan, dan raden wij je aan om jouw oorbellen in één kleur te houden omdat het anders misschien te druk of te rommelig wordt. Een minimalistische of casual look is hiervoor geschikter. Wil je jouw earparty in één kleur dragen maar ben je toch op zoek naar een speels effect? Misschien is de asymmetrische earparty dan helemaal jouw ding!


Symmetrische of asymmetrische earparty

Bij een symmetrische earparty draag je in allebei je oren dezelfde oorbellen, bij een asymmetrische earparty draag je in elk oor verschillende oorbellen. De symmetrische earparty zal nooit uit de mode raken en earparty’s worden meestal op deze manier gestyled. Toch zie je steeds vaker een asymmetrische earparty. Deze trend zie je ook terug in de mogelijkheid om steeds vaker oorbellen per stuk te kunnen kopen in plaats van als setje. Perfect voor de asymmetrische party dus! Let er wel op dat jouw asymmetrische look past bij de stijl die je hebt gekozen. Bij een minimalistische earparty kun je best verschillende oorbelletjes dragen omdat deze look al subtiel en fijntjes is. Draag bijvoorbeeld in elk oor andere stud oorbelletjes, te cute! Bij een opvallende look kun je beter geen twee verschillende statement oorbellen dragen omdat het dan al snel een chaos wordt. Je kunt dan bijvoorbeeld wel kiezen voor één opvallend oor en één oor met alleen maar minimalistische oorbellen. Misschien ben je niet direct fan van een asymmetrische earparty maar door te variëren met kleur of twee oorbellen te dragen die op elkaar lijken maar toch net niet hetzelfde zijn, kun je al een heel leuk speels effect creëren!

Let’s go shopping!

Genoeg inspiratie opgedaan voor jouw earparty? Tijd om die mooie oorbellen bij elkaar te shoppen! Op Finaste.nl vind je heel veel verschillende oorbellen die je kunt toevoegen aan jouw earparty. Show ons jouw earparty door je foto te delen met de hashtag #hifinaste of tag ons @finaste.nl. Wij zijn heel benieuwd naar jouw party! Geen meerdere gaatjes in jouw oren en toch op zoek naar die party feeling? Bekijk dan even de sieraden uit onze Party Collectie. Deze collectie bevat naast oorbellen ook armbandjes en kettinkjes met een feestelijke touch!