Voor 17:30 besteld, vandaag verzondenAltijd in een sieradendoosjeKlanten beoordelen ons met een 9,6Ook met gravering vandaag verzonden!WATERPROOF JEWELLERY

Mix & match

veel verschillende sieraden bij elkaar gecombineerd

Time to mix it up!

Volg jij de sieraden trends op de voet? Dan komt deze trend je vast en zeker bekend voor. Wij zien steeds vaker de bicolor trend voorbij komen. ‘Wat is dat’ hoor ik je denken?! De bicolor trend is het mixen en matchen van verschillende metaalkleuren in je sieraden (zowel in één sieraad als in verschillende sieraden bij elkaar). Ja, dit kan en mag tegenwoordig zeker. Wij snappen dat je nog een beetje twijfelt over deze trend, maar het is echt héél leuk en ook nog eens heel makkelijk. We tell you all about it.

Sieraden etiquette

Vroegâh was het een echte no-go: het dragen van verschillende kleuren sieraden. Het was heel simpel: zilver draag je bij zilver en goud draag je in combinatie met goud. Er kwamen zelfs andere metaalkleuren bij, bijvoorbeeld rosé goud en brons. Maar je hebt ook veel verschillende tinten goud en zilver. Het is een hele klus om de juiste kleuren bij elkaar te verzamelen. Thank god voor de nieuwste trend: bicolor. Bij de bicolor mag je verschillende metaalkleuren met elkaar combineren of draag je ze zelfs samen in één sieraad. Waarom ook niet?

First things first

Laten we bij het begin beginnen. Het is namelijk wel belangrijk dat je weet welke sieraden het beste bij jou passen. Bij de één is goud prachtig en bij de andere juist weer zilver. Dus voor een goede basis gaan wij eerst kijken of je een ‘goud of zilvertype’ bent. Hiervoor moeten we kijken naar de ondertoon van jouw huid. Zo doe je dat:

Spiegel time: Bekijk jezelf als eerst een goed in de spiegel en kijk hierbij goed naar de kleur van je haar en ogen. Aan de hand hiervan kom je er al snel achter. Heb je bijvoorbeeld bruine ogen en gouden tinten in je haar. Yay, jij hebt vaak een warme ondertoon, waardoor goudkleurige sieraden jou het mooiste staan. Heb je juist groene of blauwe ogen en een ‘assige tint’ over jouw haar? Dan heb je een koele ondertoon en match jij het beste met zilveren sieraden.


Summertime: In de zomertijd kan jouw huidtint soms wat anders zijn dan je gewend bent en die is makkelijker dan je denkt: ben jij mooi zongebruind (zo eentje waar iedereen jaloers op is)? Lucky you, dan weet je dat je huid een warme ondertoon heeft. Ben je helaas toch meer een kreeftje geworden na een dagje strand, dan heeft je huid een koele ondertoon.

Zo zijn er nog tig trucjes om erachter te komen of jouw huid een warme of koele ondertoon heeft. Nog even kort: heb je een warme ondertoon, dan staat goud het mooiste bij jou. Heb jij een koele ondertoon, dan staat zilver jou het beste. Zijn dit nu de ‘gouden’ regels van het dragen van sieraden en moet jij je hier aan houden? Nope, zeker niet! Je hebt zelf altijd een voorkeur voor een metaalkleur en wij zeggen: lekker doen waar jij zin in hebt, maar het kan je wel een handje helpen ;-)


Let’s mix

Oké, nu jij ongeveer weet welk huidtype je hebt is het tijd om weer terug te gaan naar het mixen and matchen van verschillende sieraden. Want eigenlijk zijn alle kleuren véél te leuk om de ene kleur links te laten liggen. Ondertussen zijn er ook al genoeg sieraden die deze trend combineren eén item. Denk dan aan een horloge met goud en zilver tinten of een gevlochten bangle in het goud met zilver metaal draad. Maak de look dan compleet met andere zilveren of gouden armbanden en het klopt weer. Zeker leuk (en makkelijk), maar je kan het ook gewoon zelf doen. Zo heb je the best of both worlds. Maar hoe zorg je er nu voor dat dit niet een chaotische wie-war wordt?

Keep it simple: Eigenlijk altijd het antwoord als je nog over een bepaalde trend twijfelt en het geldt zeker voor de bicolor trend. Mix en match de verschillende metaalkleuren in combinatie met fijne en subtiele sieraden. Zo is het nooit ‘too much’.

Stay in line: Maak voordat je gaat mixen and matchen een keuze in je stijl. Ga je voor minimalistisch of juist klassiek, zorg er dan voor dat de andere sieraden ook in dezelfde stijl zijn. Zo voorkom je een rommelige look, maar zorg je voor een samenhangend geheel.

Balance is everything: Zorg ervoor dat er balans is in de sieraden die je draagt. Als je metalen met elkaar gaat mixen, zorg dan dat iedere kleur een keer terugkomt. Dus draag geen vijf zilveren armbandjes met een gouden armbandje, maar kies bijvoorbeeld voor vier zilveren met twee gouden. Balans! Een andere regel om in je achterhoofd te houden: de 80/20 regel of ⅓ en ⅔.


Meer tips om goud, zilver of rosé te combineren

  • Het allerleukste is om dezelfde sieraden met elkaar te combineren. Bijvoorbeeld een paar armbanden in het goud en zilver of kies voor het mixen van kettinkjes of oorbellen.
  • Ga je verschillende metaalkleuren met elkaar mixen? Houdt dan de rest van je outfit wat rustiger. 
  • Je kunt er ook voor kiezen om een ‘key’ item te kiezen (bijvoorbeeld een horloge of brede armband in het goud) en vul deze verder aan met zilveren armbandjes en minimaal nog een gouden. Maar hou je aan de eerste regel: keep it simple. 
  • Draag de sieraden aan dezelfde kant, juist als je gaat mixen. Het ziet er heel gek uit als je in het ene oor allemaal gouden oorringetjes hebt en in het andere oor zilveren.
  • Vind je het toch nog lastig? Neem dan een bicolor sieraad als basis, hierin worden twee metaal kleuren met elkaar gecombineerd. Dan hoef je het alleen nog aan te vullen met jouw favoriete sieraden. 

Nog niet helemaal overtuigd? Dan kun je altijd nog simpel beginnen met een een gouden earparty waarbij je stiekem zilveren stud oorbellen draagt of een paar oorringetjes. En daarbij kan je nog steeds de metaal kleuren los van elkaar dragen. Dit is altijd goed en hier kun je nooit de mist mee ingaan. Wat vind jij van deze trend en ga je het dragen? Wij zijn benieuwd!