Voor 17:30 besteld, vandaag verzondenAltijd in een sieradendoosjeKlanten beoordelen ons met een 9,6Ook met gravering vandaag verzonden!WATERPROOF JEWELLERY

De leukste trend van nu: layering!

drie gouden kettinkjes combinatie

Wat is layering?

Een ware trend op het gebied van sieraden: necklace layering. Deze trend houdt in dat je meerdere ‘laagjes’ fijne kettinkjes draagt die verschillen in lengte. Oftewel, je hoeft niet langer te kiezen welk kettinkje je vandaag weer eens om zal doen: draag ze gewoon lekker allemaal tegelijk! Helemaal top wanneer je het lastig vindt om een keuze te maken tussen al jouw leuke kettinkjes. Het staat niet alleen super cute, je bent daarmee ook helemaal on-trend!

Het leukste aan deze trend is dat je jouw kettinkjes eindeloos met elkaar kunt combineren en er helemaal je eigen draai aan kan geven. Mix bijvoorbeeld een chocker samen met een kettinkje die net wat losser rond je hals valt of match een echte statement ketting met een paar subtiele kettingen, alles kan zolang jij het maar mooi vindt! Deze trend kan een simpele outfit net wat extra’s geven maar ook tijdens een feestje of festival kun je lekker opvallen door meerdere kettingen op verschillende lengtes te dragen.


Layering tips

In principe kun je elk kettinkje toevoegen aan jouw necklace party. Toch hebben wij nog een paar tips voor jou om de perfect layer te creëren. Deze tips dienen slechts ter inspiratie, het belangrijkste is dat je deze trend invult zoals jij mooi vindt!


  • Kijk voor welke look je wilt gaan. Je kunt de layering trend heel fijntjes houden door subtiele en basic kettinkjes met elkaar te combineren maar je kunt ook voor opvallend gaan door kettingen met grotere hangers te dragen. Kijk wat past bij jouw outfit en de gelegenheid.
  • Zorg dat je kettinkjes koopt die verstelbaar zijn in lengte, zodat je ze allemaal op verschillende lengtes kunt hangen. Wil je kettinkjes tegelijkertijd dragen maar verschillen ze eigenlijk niet genoeg in lengte? Maak dan gebruik van een verlengstukje. Hiermee kun je zelf zorgen voor een mooie verdeling van de lengtes tussen jouw kettingen.
  • Last van de herkenbare struggle dat jouw layer niet netjes blijft zitten en door de war raakt? Draag dan kettinkjes die gemaakt zijn van verschillende schakels, hierdoor blijven jouw kettingen niet in elkaar hangen!
  • Voor de girls die er met weinig moeite toch zo trendy mogelijk uit willen zien, is de dubbele ketting de oplossing! Deze ketting bestaat al uit meerdere kettingen die verschillen in lengte en maar één sluiting heeft. Je hoeft de kettinkjes dus niet meer bij elkaar te zoeken, ze zitten namelijk al aan elkaar vast. Hiermee heb je zonder veel gedoe in één keer een mooie layer om.
  • Kijk goed welke ketting je wilt laten opvallen en zorg ervoor dat deze op de lengte hangt die er het meeste uitspringt. De andere kettinkjes zouden ervoor moeten zorgen dat die ene ketting nog meer wordt benadrukt!
  • Less is NOT more! Bij deze trend is het juist de bedoeling om zoveel mogelijk kettinkjes van verschillende lengtes bij elkaar te dragen. More is dus echt more en je mag helemaal uitpakken met al jouw kettinkjes bij deze trend!
  • Voeg een persoonlijke touch toe aan jouw layer door een ketting te dragen waar een naam, initiaal, datum of andere persoonlijke tekst op staat! Super leuk om deze unieke kettinkjes te combineren met andere fijne kettingen. Het personaliseren van de graveerbare kettinkjes van Finaste is altijd gratis, hoe fijn is dat?! Je kiest helemaal zelf welke tekst je gratis in jouw ketting gegraveerd wilt hebben. De perfecte reden dus om een persoonlijke ketting toe te voegen aan jouw necklace party! :-)


Shopping tip

Ready to be totally on-trend? Shop snel jouw favoriete musthave kettinkjes en layer it up! Bij Finaste hebben we een ruime collectie aan kettingen die eigenlijk allemaal wel met elkaar te mixen en matchen zijn! Daarnaast zijn alle Finaste kettingen ook nog eens verstelbaar in lengte zodat het heel gemakkelijk wordt om deze kettinkjes op verschillende hoogtes te dragen, precies zoals jij jouw layer het mooiste vindt!

Let’s go shopping Finaste <3