Voor 17:30 besteld, vandaag verzondenAltijd in een sieradendoosjeKlanten beoordelen ons met een 9,6Ook met gravering vandaag verzonden!WATERPROOF JEWELLERY

Wat is een armparty?

#Armparty, dé trending hashtag op Instagram van dit moment. Armparty hier, armcandy daar. Je kunt er niet meer omheen. Allemaal leuk en aardig, maar wat is het nu eigenlijk? Wat heb je er voor nodig en hoe style je zelf de leukste armparty. Let’s get trending.

A party for your arm

Eigenlijk verklapt de naam het al: een armparty is een feestje voor je arm met armbandjes en/of een horloge. Maar laten we er nog iets dieper op ingaan:

‘’When somebody wears a bunch of different bracelets on the same arm, sometimes using many bright colors or different materials/metals is called an arm party.’’
- Urban Dictionary

Met een armparty draag je dus verschillende armbanden (eventueel in combinatie met een horloge) om een arm. Hiermee kun je dus verschillende kleuren, materialen of metalen met elkaar combineren. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Kies je stijl

Oké, je weet nu wat een armparty is, is het tijd om jouw eigen armparty te creëren. Om ervoor te zorgen dat jouw armparty niet ‘rommelig’ gaat ogen, is het altijd slim om een bepaalde stijl te kiezen. Zo kun je nooit de mist in gaan. Er zijn te veel verschillende stijlen om op te noemen, dus wij hebben de vier populairste voor jou uitgekozen!


Minimalistisch

De trend van het moment is de minimalistische trend. Hiervoor geldt eigenlijk de regel: less is more. Minimalistische sieraden zijn simpel, elegant en makkelijk te combineren en stylen. Je kunt de ook verschillende minimalistische sieraden met elkaar mixen, zodat het toch iets meer opvalt. Zo ook bij jouw armparty. Combineer verschillende fijne armbandjes met leuke hangertjes, kleine schakelarmbanden of dunne bangles met elkaar. You just nailed the minimal trend ;-)

Bohemian

Ibiza vibes all over again. Bij de boho trend (ook wel Ibiza trend) draait het om kleur, verschillende materialen en opvallend. Denk aan gevlochten details, veertjes, gekleurde bangles en steentjes. Wees bij de bohemian trend niet bang om te mixen, het mag hier allemaal!


Casual

De casual trend is altijd goed. Het gaat hierbij om sieraden die je dagelijks kan dragen, bijvoorbeeld naar je werk of school. De sieraden mogen hierbij best wel wat opvallen, maar houd wel rekening met je dagelijkse bezigheden. Kies bijvoorbeeld een basis armband die opvalt en vul deze verder aan met simpele en casual armbandjes. Done!

Statement

Go big or go home is hier dé tip. Wil jij opvallen voor bijvoorbeeld een feestje? Kies dan voor een mix van verschillende groottes, echte eyecatchers en kleuren. Super leuk! Een kleine tip: zorg er dan wel voor dat de rest van je outfit wat rustiger is. Zo houd je het mooi in balans.


Tips & tricks

Wij willen het graag nog makkelijker voor je maken, daarom volgen er hieronder nog een aantal tips & tricks om jouw armparty een groot succes te laten worden.

  • Durf te combineren: Het kan soms wat lastig zijn, maar durf verschillende sieraden met elkaar te mixen en matchen. Denk aan verschillende materialen, vormen en groottes. Het is super leuk om een grote statement armband te combineren met een aantal kleinere. Je kunt er ook voor kiezen om verschillende metalen met elkaar te combineren! Benieuwd hoe? Je leest er hier meer over!
  • Kies voor overeenkomsten: Kies naast een stijl voor jouw armparty ook een aantal overeenkomsten. Dit kan al heel simpel door voor een voor een metaalkleur te kiezen zoals goud, zilver of rosé goud. Maar denk ook aan breedtes, groottes of juist aan materiaalsoort (grof, fijn, subtiel). Zo voelt het sneller als een geheel.
  • Kleur kleur kleur: Het is ook super leuk om af te wisselen in kleur. Als je allemaal rosé gouden armbandjes hebt, dan is het goed om dit soms op te breken met een andere kleur. Dit kan al heel makkelijk met het bandje van je horloge. Of voor een armbandje met gekleurde kraaltjes. Heel leuk en altijd goed.
  • Zorg voor verschillende opties: Heel belangrijk. Het kan maar zo zijn dat je de ene dag meer voelt voor een basic armparty, terwijl je juist de andere dag zin het om lekker over de top te gaan. Zorg dan voor opties voor jouw armparty, zo kun je op de dag zelf beslissen wat je wilt. Handig! 

Extra tip: Op veel festivals krijg je tegenwoordig een bandje, zo leuk! Deze kun je ook heel erg leuk combineren met jouw armparty. Een extra souvenir van jouw festivalseizoen en zelfs voor daarna nog leuk te stylen.