Voor 17:30 besteld, vandaag verzondenAltijd in een sieradendoosjeKlanten beoordelen ons met een 9,7Ook met gravering vandaag verzonden!

Hoe meet je jouw ringmaat op?

gouden ringen mix en match

Bij Finaste shop je verschillende leuke ringetjes in allerlei soorten en maten! Het is de leukste manier om jouw handen te versieren. Verzorgde handen, mooie nagellak en de leukste ringen: jouw look is klaar! Maar de meeste ringen hebben een ringmaat en dat is nog best lastig, want welke ring past het beste bij jou? Er zijn verschillende manieren om erachter te komen welke ringmaat het beste bij jou past. Wij hebben de twee makkelijkste voor je uitgeschreven! Lees dus snel verder! 

De leukste ringen shop je natuurlijk bij Finaste! Onze ringen lopen vanaf maat 15 t/m 19. De gemiddelde ringmaat van de vrouw is 17. Maar het ligt er natuurlijk aan waar je de ring wilt dragen! Hieronder tips over hoe jij je ringmaat kan opmeten! 

Optie 1: Gebruik een bestaande ring!

Heb je al een goed passende ring van jezelf? Dat is handig, want hiermee kun je heel makkelijk achter jouw ringmaat komen! Pak de ring die goed past en een liniaal. Met de liniaal meet je de doorsnede van de binnenkant van de ring. Neem de rand dus niet mee! Het aantal millimeters is de ringmaat. Zie het voorbeeldje hieronder! 

Voorbeeld: Meet je de ring op met 17 mm, dan is jouw ringmaat maat 17. Zo simpel is het! Optie 2: Meet de omtrek van je vingers!

Heb je geen passende ring dan gaat dit trucje jou helpen om de ringmaat op te meten. Dit kun je makkelijk doen met een dun touwtje, lintje of een stukje papier. Draai het touwtje om je vinger waar je graag een ring zou willen dragen. Zet een streepje of knip het touwtje af waar ze de uiteinden bij elkaar komen. Vervolgens leg je het touwtje langs een meetlint. Hierbij kom je achter de omtrek van jouw vinger. Vervolgens kun je makkelijk met onze rekentabel er precies achter komen welke ringmaat jij hebt! Let op: de tabel in gebaseerd op de gemiddelde Nederlandse ringmaten van een vrouw.

Voorbeeld: Heeft jouw vinger een omtrek van 56 mm, dan past ringmaat 18 het beste bij die vinger!

Twijfel je toch nog? Bij de meeste juweliers in jouw buurt kun je jouw ringmaat laten opmeten. Dit maakt het online bestellen van een ring een stukje makkelijker! Hieronder krijg je nog een paar tips van ons waar je rekening mee moet houden!

Onze ringen zijn verkrijgbaar in de maten 15 t/m 19.


Waar moet je nog meer op letten?

  • Houdt rekening met de temperatuur: Als het erg koud is of juist erg warm kunnen je vingers dikker worden of juist smaller. Meet je vingers dus altijd op als je handen een normale temperatuur hebben. Dan weet je zeker dat het goed gaat! 

  • Zit je tussen twee maten, kies dan altijd voor een maat groter. Een ring die te strak zit is nooit fijn! 

  • Om welke vinger ga jij de ring dragen: Het ligt er dus maar net aan waar jij je ring wilt gaan dragen. Meet dus altijd de ringmaat op van de vinger waar jij de ring wilt gaan dragen.

  • De dikte van de ring: Het is belangrijk om rekening te houden met de dikte van de ring. Een dikke ring kan veel strakker zitten dan een dunner ringetje. Wij raden aan om bij een dikkere ring een halve maat groter te nemen en juist bij een dunne ring een halve maat omlaag te gaan. 

  • Wil je een ring met steentje of een mooie vorm, dan is het belangrijk om nóg secuurder te zijn met meten. Je wilt namelijk niet dat de steen gaat draaien. Je wilt hem natuurlijk goed laten zien, dus dan zou het zonde zijn als de ring steeds draait! 

Wij hopen natuurlijk dat je nu jouw ringmaat weet zodat jij de leukste ringen kunt gaan dragen! De leukste ringen shop je natuurlijk bij Finaste. In onze collectie vind je zowel zilveren ringen, gouden ringen, minimalistische ringen en graveerbare ringen. Voor welke ga jij?


Happy shopping Finaste!